a
Jaa: W trójkącie prostokątnym w którym przyprostokątne mają długość 2 i 4. Jeden z kątków ostrych ma
miarę α. Oblicz sinα*cosα=2
Obliczyłem bok c= 2
√5
Nie wiem jaka jest odpowiedz bo z równania sinα*cosα=2 wychodzi mi wynik
25=2
Nie mam pojęcia co mam obliczyć i czy jest to dobrze zrobione
15 kwi 20:55
Jaa: bump
15 kwi 21:17
Jaa: bump zrobi ktoś? bo nie mogę dalej
15 kwi 21:40
Mila:

Nie ma sensu polecenie oblicz sinα*cosα=2 bo jest obliczone
Dla treści oblicz sinα*cosα=?
c=2
√5
Musiałeś dopisać w treści , albo pomyliłeś zadania.
Ponadto iloczyn nie może być równy 2.
15 kwi 22:14
Jaa: Takie zadanie na klasówce dostałem, treść identyczna jak w napisałem w poście wyżej
15 kwi 22:21
Mila:
No to nie zachodzi taka równość.
15 kwi 22:24