z ΔABC:
AC = a*√2
| 1 | ||
AD = | AC | |
| 2 |
| 1 | a*√2 | |||
AD = | a*√2 = | |||
| 2 | 2 |
| BD | ||
tg450 = | ||
| AD |
| BD | a*√2 | |||
1 = | {2} → BD = | |||
| a*√2 | 2 |
| BL | ||
tg(a) = | ||
| BD |
| BL | a*√2 | |||||||||
√2 = | |* | |||||||||
| 2 |
| a*√2 | ||
√2* | = BL → BL = a | |
| 2 |
| a*√2 | ||
a2 + ( | )2 = DL2 | |
| 2 |
| 2a2 | ||
a2 + | = DL2 | |
| 4 |
| a2 | ||
a2 + | = DL2 | |
| 2 |
| 3a2 | |
= DL2 | |
| 2 |
| √3 | ||
DL = | a | |
| √2 |
| 1 | a*√2 | |||
DC = | AC → DC = | |||
| 2 | 2 |
| 1 | |
*AC*DL = 8√3 | |
| 2 |
| 1 | √3 | ||
*a*√2* | a = 8√3 | ||
| 2 | √2 |
| a2*√3 | |
= 8√3 |*2 | |
| 2 |
| 1 | ||
V = | Pp*h | |
| 3 |
| 1 | ||
V = | *PΔABC*KB | |
| 3 |
| 1 | 1 | |||
V = | * | *AB*BC*KB | ||
| 3 | 2 |
| 1 | 1 | |||
V = | * | *a*a*3a | ||
| 3 | 2 |
| 1 | 1 | |||
V = | * | *4*4*12 | ||
| 3 | 2 |