la jakich wartości parametrów m równanie f(x)=m ma dwa ujemne rozwiązania
Lilly: | | 1 | | 1 | |
Naszkicuj wykres funkcji f(x)=|log |
| (x+4)| (to " |
| " jest w podstawie)i zbadaj, dla |
| | 2 | | 2 | |
jakich wartości parametrów m równanie f(x)=m ma dwa ujemne rozwiązania.
założenia:
x+4≥0
Δ>0
x
1+x
2<0
wyszło coś takiego, (chociaż pewnie jest źle):
15 kwi 14:08
Jerzy:
złe założenie ... jaka Δ ? ..gdzie tu masz równanie kwadratowe ?
15 kwi 14:13
Lilly: no właśnie nie mam równania kwadratowego i nie wiem co z tym zrobić...
15 kwi 16:46
ZKS:
W poleceniu masz naszkicuj, więc narysuj tę funkcję i z rysunku odczytaj rozwiązanie.
15 kwi 16:48
q: jak w treści .. najpierw narysuj
15 kwi 16:48
Lilly: fakt, a ja z rozpędu chciałam obliczać

dzięki
15 kwi 18:21