matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
józio buzio:
Wyznacz parametr a, wiedząc, że
5 + 2
√
x
1
a) lim
=
√
ax +7
4
x →+
∞
√
ax
2
+ 2
b) lim
= −2
3x + a
x → −
∞
15 kwi 13:55
kochanus_niepospolitus:
a = 64 a = ... nie istnieje takie 'a' (gdyby nie ten
−
to byłoby a=81
15 kwi 14:03