matematykaszkolna.pl
Kombinatoryka, prawdopodobieństwo Radek: Dzień dobry, mam do was takie i pytanie i jednocześnie prośbe, a więc... Przypomniałem już sobie cały materiał na mature rozszerzoną, ale została mi kombinatoryka z prawdopodobieństwem. O ile z poprzednimi działami nie miałem większych problemów tak z wcześniej wspomnianym działem mam ogromny kłopot. Kompletnie nie dam rady ''załapać'' tych zadań.. Czytałem o tych permutacjach, wariacjach, kombinacjach ale kiedy przychodzi co do czego pustka. Takie naprawde podstawowe typu na ile posobów można ustawić x książek na y miejscach potrafie zrobić, ale już tych stopień wyżej nie bardzo. I tu mam do was pytanie czy możecie mi polecić jakąś dobrą teorie do tych zagadnień, może jakiś sposób do zrozumienia tych zadań, jak do tego podejść... cokolwiek.. Pozdrawiam i bede bardzo wdzięczny za każdą pomoc.
15 kwi 10:03
Janek191: Kliknij po lewej stronie na kolor niebieski na: kombinatoryka prawdopodobieństwo elementy statystyki i poczytaj − jest tam dość jasno wytłumaczone + przykłady zadań oraz MATURA − rozwiązania zadań z rachunku prawdopodobieństwa, kombinatoryki, elementów statystyki
15 kwi 10:17
Radek: Dziękuje, na pewno skorzystam emotka
15 kwi 10:27