matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
SARNA:
Liczbę 3,56 zaokrąglono do części dziesiętnych . Bład względny tego przybliżenia wynosi ?
14 kwi 22:54
Rycerz:
≈0,011%
14 kwi 23:00
Janek191:
Zaokrąglono do części dziesiątych
3,56 ≈ 3,6 Δ x = I 3,6 − 3,56 I = 0,04
I Δ x I
0,04
δx =
=
≈ 0,0112 = 1,12%
3,56
3,56
15 kwi 10:05