Pomocy !
monika1408: 1. Dana jest funkcja f (x)= −2x2−6x+1
Wyznacz zbiór wartości funkcji f. Przedstaw wzór tej funkcji w postaci kanonicznej i
iloczynowej.
2.Oblicz pole rombu ABCD o wierzchołkach A= (−11, −17), B = (5, −4), którego przekątne
przecinają
się w punkcie S = (1, −1).
3.Tangens kąta ostrego trójkąta prostokątnego o przeciwprostokątnej 20 jest równy 4/5.
Oblicz długość przyprostokątnych tego trójkąta.
4. Długość podstawy trójkąta równoramiennego jest równa 18 a ramię ma długość 15.
Oblicz sinus kąta przy podstawie trójkąta.
5. Długości przyprostokątnych w trójkącie prostokątnym są równe 4cm i 5cm.
Oblicz sumę cosinusów kątów ostrych tego trójkąta.
14 kwi 20:19