matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka nieozn
Gosia:
Macie jakiś pomysł na całkę: ∫(x* sin
2
(2x
2
−1) dx ?
14 kwi 19:06
kochanus_niepospolitus:
tak ... podstawienie: s = 2x
2
−1
ds
ds = 2x dx −>
= xdx
2
14 kwi 19:06
ZKS:
Mamy.
14 kwi 19:06
Gosia:
dziękuję
14 kwi 19:19