matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczenie cosinusow
Krzysztof:
Witam, ile wyjdzie z: [−cos(
π
2
)]−[−cos(0)]=? (−
1
2
)−(−1)=
1
2
Dzięki
14 kwi 18:06
Iryt:
π
cos
=0
2
cos0=1
14 kwi 18:10
Krzysztof:
Przepraszam
. Wrzuciłem przypadkowo, zanim dokończyłem
. Mi wychodzi
1
2
ale wolałbym się upewnić.
14 kwi 18:10