matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole koła
Natka:
W trójkat rownoramienny o podstawie dlugosci 16 i ramieniu dlugosci 17 wpisano kolo. Oblicz pole koła
14 kwi 16:53
Iryt:
Skorzystaj z wzorów:
1
P
Δ
=
*a*h
2
a+b+c
P
Δ
=p*r, gdzie p=
2
14 kwi 17:00