matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoze ktos plis
misia16:
maksymalny przedział w ktorym funkcja kwadratowa f(x)=2(x+1)
2
−3 jest malejaca to
14 kwi 16:49
Iryt:
a=2 ⇔parabola skierowana do góry f(x) jest malejąca dla x∊(−
∞
,x
w
> x
w
=−1
14 kwi 17:03