Jak przedstawić na płaszyźnie l.zespolone?
zespalony: Jak mam przedstawić na płaszcyźnie zespolnej takie pierwiasrtki jak
| | π | | π | |
ω0=3√2(cos |
| + isin |
| ) |
| | 18 | | 18 | |
| | 5π | | 5π | |
ω1=3√2(−cos |
| + isin |
| ) |
| | 18 | | 18 | |
| | 7π | | 7π | |
ω2=3√2(−cos |
| − isin |
| ) |
| | 18 | | 18 | |
No wiem że wyjdzie trójkąt foremny wpisany w okrąg, bo pierwiatki l.zespoloncyh takie coś
tworzą, ale jak mam to przedstawić na płaszcyźnmie zespolnej, przecieź musiałbym zrobić jakąś
dziwną podziałkęna osiach ....
Aha i te pierwiastki mi wyszły z
3√√3+i