optymalizacja
elly: 1.długość przekątnej prostopadloscianu jest równa 5√3. stosunek dlugosci krawędzi podstawy jest
równy 1:3 . wyznacz wymiary prostopadloscianu wiedząc, że jego objetosc. jest największa z
możliwych
mam pytanie tylko co do tresci tj. o jakim stosunku dlugosci krawedzi podstawy 1:3 jest mowa?
bo chyba nie rozumiem
14 kwi 12:53
elly: dobra nie bylo pytania,
14 kwi 12:54
elly: zapomnialem, ze to prostopadloscian i prostokat w podstawie
14 kwi 12:54
Janek191:

p = 5
√3
a = 3 x b = x
14 kwi 12:57