matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczba pi, odwrotność liczby
Makro:
Odwrotnością liczby 3,5π jest liczba...? 3,5π = 7/2 π odwrotnością będzie zatem 2π/7 ?
13 kwi 22:28
:):
7π
a=3,5π=
2
1
=....
a
13 kwi 22:30
Makro:
czyli 2/7π
Dziękuję
13 kwi 22:32
Janek191:
2
7π
13 kwi 22:46