Trygonometria
ooo: cos4x + cos2x = 0
13 kwi 22:09
Eta:
cos(4x)=2cos2(2x)−1
2cos2(2x)+cos(2x)−1=0 ⇒ (2cos(2x)−1)(cos(2x)+1)=0
.....................
dokończ
13 kwi 22:14
ZKS:
Trochę inaczej.

cos(4x) + cos(2x) = 0
cos(4x) = −cos(2x)
cos(4x) = cos(π + 2x)
13 kwi 22:15
Eta:
13 kwi 22:18
Eta:
lub cos(4x)= cos(π−2x)
13 kwi 22:20
ooo: cos(2x)=1/2 cos(2x)=−1 tak?
13 kwi 22:25
Eta:
tak
| | π | |
2x=± |
| +2kπ lub 2x= π+2kπ , k∊C |
| | 3 | |
x=................ lub x=..............
13 kwi 22:28
ooo: x=π/6 +kπ x=−π/6+kπ v x=π/2+kπ k∊C
13 kwi 22:32
Eta:
ok
13 kwi 22:33
ooo: Dziękuję bardzo 😊
13 kwi 22:33