Oblicz nierówności
jutro poprawka : Oblicz:z działu zbiory przedziały nierówności, proszę o wyjaśnienie.
a) [ √3 − 2 ]
b) [ 2√3 − 3√2 ]
13 kwi 22:09
5-latek :
no to jutro się będziesz zastanawial .
13 kwi 22:13
5-latek :
13 kwi 22:13
Janek191:
a) Może jest I √3 − 2 I = −( √3 − 2)= 2 − √3
13 kwi 22:18
Janek191:
b) I 2√3 − 3√2 I = − ( 2√3 − 3√2 ) = 3 √2 − 2√3
13 kwi 22:20
:):
Janek zaliczył "poprawkę"
13 kwi 22:22
Janek191:
Wartość bezwzględna liczby x ∊ℛ
Definicja:
I x I = x dla x ≥ 0
I x I = − x dla x < 0
13 kwi 22:22
:):
Janek
13 kwi 22:23
Janek191:
Mam nadzieję, że nie była to część całkowita liczby
13 kwi 22:23