matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f.wymierna
xxxy:
Dane sa funkcje f i g f(x)=
2
x
−2
−
x
4
( pierwsza potega to x, druga to −x)
1
g(x)=2
x
−
2
+ (
)
x
+
2
2
gdzie x∊R. Wykaz ze dla dowlnej liczby rzeczywistej a zachodzi rownosc 0,5 * g(a)= [f(a)]
2
+ [g(a)]
2
13 kwi 22:02