logarytmy
Iza: Oblicz: (log200)2 − (log5)2
13 kwi 21:58
5-latek : wzor a+b)(a−b)= a2−b2
13 kwi 22:00
Iza: a nie mogę tego zapisać następująco:
2log200 − 2log5 = 2(log200 − log5) = 2log40 ?
13 kwi 22:03
Janek191:
| | 200 | |
... = ( log 200 − log 5)*( log 200 + log 5) = log |
| *log( 200*5) = |
| | 5 | |
= log 40*log 1000 = 3 log 40 = 3*( log 4*10) = 3 * ( log 4 + log 10) = 3*(log 4 + 1)
13 kwi 22:03
jii: (log200+log5)(log200−log5)=(log1000)(log40)=3log40 dobrze? fuck
13 kwi 22:04
Iza: dzięki

już rozumiem
13 kwi 22:06