???
baska: Krótsza przekątna trapezu prostokątnego ABCD (AB || CD) podzieliła ten trapez
na dwa trójkątny prostokątne ABC i ACD. Wiadomo, że |AB| = 25 i |DC| = 16.
Oblicz długość przekątnej AC oraz pole trapezu ABCD

?
13 kwi 21:19
13 kwi 21:50
Eta:

h
2=16*9 ⇒ h=4*3=12
d=
√h2+162= ...........
13 kwi 22:08
baska: dlaczego h
2 = 16 * 9

?
13 kwi 22:40
baska: i czy pole wychodzi 246?
13 kwi 22:52
Eta:
W tablicach str. 8 trójkąt prostokątny pierwszy wzór
A mnożyć to chyba umiesz? więc o co pytasz ? 41*6=..........
13 kwi 22:57