zapisz funkcje y=3x^2 2x 1
Jola: zapisz funkcje y=3x2+2x+1
proszę rozwiazac z rysunkiem te zadanie
zapisz funkcje y=3x2+2x+1 w postaci kanonicznej i iloczynowej oraz narysuj jej wykres
sadze ze te zadanie jest łatwe ale przez cały miesiąc ubiegły nie było mnie w szkole, a chcę
zrobić wrażenie na nauczycielce, i czy mogła bym prosić o całkowite rozwiązanie
2 sty 19:57
krzysiek: iloczynowa y=a(x−x1)(x−x2)
kanoniczna y=a(x−p)2 + q
Δ=b2−4ac
Δ= −8
p=−b2a
p=−13
q=−Δ4a
q=−23
kanoniczna y=3(x+13) − 23
postac iloczynowa nie istnieje
2 sty 20:36
Jola: a nie mozna by było podac dokładnych rozwiazan razem z liczeniem
2 sty 20:41
krzysiek: a=3
b=2
c=1
Δ=b2−4ac
Δ= −8
2 sty 20:43
krzysiek: q=23
2 sty 20:45
2 sty 20:53
koza: y=x+3x+4
2 paź 22:18
Eta:
Po kiego
diabła wyciągacie te stare posty



?
2 paź 22:20