matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trapez
asia:
W trapezie równoramiennym ABCD(ABIICD) wysokość DE podzieliła podstawę na odcinki długości : IAEI=#cm i IEBI = 7cm. Odcinek łączący środki ramion w tym trapezie ma długość: A:5cm B:7cm C:4cm D:5
√
2
2 sty 19:57
asia:
IAEI=3cm
2 sty 19:58