wykladnicza
Jack:

|3
x+1 − 4|
narysowalem sobie i mam zbior wartosci <1 ;
∞)
przy czym tu sie pokazuje ze od zera...jak to ?
13 kwi 19:41
ZKS:
3x + 1 > 0
3x + 1 − 4 > −4
|3x + 1 − 4| ≥ 0
13 kwi 19:44
Benny:

Czerwona − 3
x
Niebieska − 3
x+1
Zielona − 3
x+1−4
Różowa − |3
x+1−4|
13 kwi 19:44
===:
a niby skąd masz <1,
∞)
13 kwi 19:47
Jack: a jak bym mial narysowac ta funkcje?
no podstawialem po kolei wartosci...tylko ze
dla x= 0, y = 1
dla x =1 y= 5
zatem mi przechodzilo odrazu z 1 do 5...
jesli mam takie cos narysowac, to musze uwzgledniac jeszcze liczby wymierne ? typu ulamki i
pieriwastki
13 kwi 19:48
olekturbo: 1) narysuj 3x
2) przesun o 1 w lewo
3) przesun o 4 w dol
4) odbij dol
13 kwi 19:49
Jack: nie mam czasu na takie zabawy... : D
13 kwi 19:50
olekturbo: przezorny zawsze ubezpieczony
13 kwi 19:51
Mila:
Jack, to nie zabawa, to konieczność.
1)
g(x)=3
x
2 ) przesunięcie o wektor [−1,−4]⇒h(x)=3
x+1−4
Cd w następnym wpisie
13 kwi 20:47
Mila:

Podaj dla jakiego m równanie:
|3
x+1−4|=m ma 2 rozwiązania dodatnie.
13 kwi 20:51
Jack: (0;1)
13 kwi 20:59