funkcja kwadratowa
Coraz bliżej...: Funkcja kwadratowa określona jest wzorem f(x)=x2+x+c.Jeżeli f(3)=4,to f(1)=?. Nakieruje ktoś
jak to zrobić?
13 kwi 18:56
Jack: jezeli f(3) =4
masz funkcje f(x) = x2 + x + c
skoro f(3) = 4
to za iksa dajesz 3 i ma wyjsc 4
f(3) = 32 + 3 + c = 4
12 + c= 4
c = − 8
zatem f(x) = x2 + x − 8
f(1) = 12 + 1 − 8 = ...
13 kwi 18:58
piotr: 32+3+c=4⇒ c=−8
12+1−8=−6
13 kwi 19:00
Coraz bliżej...: Dzięki dzięki. Jack
13 kwi 19:03
Coraz bliżej...: Dzięki Piotrze to już rozkminiłem
13 kwi 19:05