proszę o szybkie rozwiązanie z dokładnością
Paulina : Przedstaw liczbę log2 18 za pomocą a, jeśli a= log2 3
13 kwi 18:50
Jack: z dokładnością do... ?
log2 18 = 1 + 2a
szybciej nie moge
13 kwi 18:52
Paulina : skąd te 1 + 2a ?
13 kwi 18:54
logarytm:
log218=log29 + log22=2log23+1
czyli log218=2a+1
13 kwi 19:00
Paulina : O dziękuję. I już tak zostawiam czy mam wyliczyć do końca?
13 kwi 19:07
Jack: a to nie jest koniec?
13 kwi 19:07
logarytm: już tak zostaw, nic więcej nie trzeba robić
13 kwi 19:08
Paulina : Dziękuje bardzo
13 kwi 19:10