matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak obliczyć?
Angela:
oblicz wartość wyrażenia 3√5(√ 5 + x)−2x(x2 − 3√ 5) dla x = −√5
13 kwi 18:49
Xi Jinping:
0−2*(−
√
5
)[5−3
√
5
]=2
√
5
(5−3
√
5
)=10
√
5
−6
√
5
=4
√
5
9 maj 10:47