statystyka
MANIA: Ustalono, że w grupie 4 chłopców i 6 dziewczynek przeciętne
miesięczne kieszonkowe jest równe 45zł i 80 gr. Jakie jest
średnie kieszonkowe dziewczynek, jeśli średnie kieszonkowe chłopców jest równe 47 zł?
13 kwi 17:53
MANIA: PROSIŁABYM O DOKŁĄDNE ROZPISANIE
13 kwi 17:54
Janek191:
4*47 + 6*x = 10*45,80
6 x = 458 − 188
6 x = 270 / : 6
x = 45
=====
Odp. 45 zł
==========
13 kwi 20:31
Janek191:
4*47 + 6*x = 10*45,80
6 x = 458 − 188
6 x = 270 / : 6
x = 45
=====
Odp. 45 zł
==========
13 kwi 20:32