Wylicz a
Ola: Proszę o rozwiazanie tego równania, nie wiem jak to zrobić kompletnie.
Niby cos robiłam ale wynik zawsze jest zły

|−13/2|/pierwiastek a
2+1=pierwiastek z 13
Mam nadzieje ze dobrze zrozumiecie to co napisałam. / to ułamek.
Wynik to a=3/2 i a=−3/2
13 kwi 16:51
===:
... konia z rzędem
13 kwi 16:53
Jerzy:
| 13 | |
| = √(a2 + 2)*13 ... i obustronnie do kwadratu |
| 2 | |
13 kwi 17:04
Jerzy:
W nawiasie: a2 + 1
13 kwi 17:05
Ola: No do tego doszłam. Wynik mi nie wychodzi po prostu.
14 kwi 08:41
w koło wojtek: ole są najgłupsze tak samo jak wojtusie
14 kwi 10:03
dero2005:
A jaki ten wynik ma być?
14 kwi 10:16
Jerzy: 3/2 lub −3/2
14 kwi 10:23
14 kwi 10:23
dero2005:
To czego Ola chce?
14 kwi 10:29
ICSP: Rozwiazania równania. Z odpowiedzi wie ile powinno wyjść.
14 kwi 10:30
14 kwi 16:42
Ola: Dziękuję bardzo ❤️ Juz wiem gdzie zrobiłam błąd. Love!
14 kwi 16:51
Iryt:
♠
14 kwi 17:01