matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kula
kasiula:(:
Pole powierzchni kuli w (dm
2
) i objętość tej kuli (w dm
3
) wyraża ta sama liczba. Zatem promień tej kuli ma długość: a.3dm, b.4dm, c.12dm
4
d.
dm
3
2 sty 19:30
Godzio:
4
4πr
2
=
πr
3
3
12r
2
= 4r
3
/:4r
2
3=r
2 sty 19:31
kasiula:(:
Dziękuję Ci bardzo
2 sty 19:35