matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz x1 oraz r ciąg arytmetyczny
SzejQqq:
wyraz a
2
= 5 wyraz a
5
=20 oblicz a
1
oraz r
13 kwi 14:29
Jerzy:
a
5
− a
2
= 3r a
1
= a
2
− r
13 kwi 14:35
5-latek :
a
5
−a
2
r=
= 5
5−2
a
2
= a
1
+5 to a
1
=0
13 kwi 15:46