pole ze stycznych
kition z zenon: Dana jest funkcja f(x)=x2+2x+4. Do wykresu funkcji poprowadzono styczne w punktach A=(0,4) i
B=(−3,7) przecinające się w punkcje C. Oblicz pole trójkąta ABC
Nie mam odpowiedzi do tych zadan, ale rozwiązałem, i prosze o sprawdzenie czy aby poprawnie.
obliczyłem równania stycznych k,l tj.
y=2x+4 i y=−4−14
z tych równań otrzymałem C(−3,2)
i pole Δ : 15/2
13 kwi 13:10
kition z zenon: w 2. rownaniu stycznej nie dopisałem x, y=−4x−14
13 kwi 13:10
Jerzy:
Druga styczna zła
13 kwi 13:18
kition z zenon: kurde! cały czas robie jakies głupie błedy! 2, styczna zła bo podstawiłem nie te dane co trzeba
13 kwi 13:33
kition z zenon: az sie odechciewa liczyc cokolwiek
13 kwi 13:34