| x+1 | ||
a) limx−>−1+ | ||
| x4 − 2x2 + 1 |
| 8−2x | ||
b) limx−>4+ | ||
| x3 − 12x2 + 48x − 64 |
| 2x √x2 − x + 3 | ||
c) limx−>+∞ | ||
| 4 −5x |
| x +1 | x +1 | 1 | ||||
a) f(x) = | = | = | ||||
| ( x2 −1)2 | (x −1)*(x +1)*(x −1)*(x +1) | (x −1)2*(x +1) |
| 1 | ||
lim f(x) = | = +∞ | |
| 4*0+ |
| 2 | ||
Jeśli można, chciałbyś prosić o pomoc w rozwiązaniu zadania c). Wyszło mi [ | ], czy można | |
| −5 |
| 2 | 2 | ||
= − | = − 0,4 | ||
| − 5 | 5 |
| 2 √x2 − x + 3 | ||
c) f(x) = | ||
| − 5 + 4x |
| 2 | ||
lim f(x) = − | *(+∞) = − ∞ | |
| 5 |
| 2 √x2 − x + 3 | ||
c) f(x) = | ||
| − 5 + 4x |
| 2 | ||
lim f(x) = − | *(+∞) = − ∞ | |
| 5 |