Ciągi
xd: Ciąg (an) jest określony wzorem an+1= an+n−6 dla każdej liczy naturalnej n >(badz rowny) 1.
Trzeci wyraz tego ciągu jest równy a3=−1. Wyraz a2 jest równy?
jak to sobie podstawić?
13 kwi 10:29
xd: jakieś propozycje?
13 kwi 10:35
Bogdan:
a3 = a2 + 2 − 6 ⇒ −1 = a2 − 4 ⇒ a2 = ...
13 kwi 10:35
xd: o dziękuję bardzo

a
2= 3
13 kwi 10:37
Jerzy:
Chyba nie tak
13 kwi 10:43
Bogdan:
a chyba Jerzy jak?
a2 = 3,
a3 = −1 i a3 = a2 + 2 − 6 ⇒ −1 = 3 + 2 − 6
13 kwi 11:35
Jerzy:
Sorry...mój błąd
13 kwi 11:48