matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wzór funkcji
Adrian:
Wyznacz wzór funkcji f, której wykres przedstawiono na rysunku. Z góry przepraszam za rysunek ale nie potrafię się tym programem do rysowania posługiwać
12 kwi 22:50
::
√
3
a= −tg30
o
= −
P
Oy
(0,2)
3
y= a(x−0)+2
√
3
y= −
x+2
3
12 kwi 22:53
Qulka:
a= −
√
3
/ 3 b=
√
3
/3 •2
√
3
= 2 y=−
√
3
x/3 +2
12 kwi 22:54