wyznacz
ola: PROSZE O POMOC:
dane sa zbiory A = { x: |2x−1|>11 i x <= 15 }
B = {x należy doR : |5−x| < 4 i x> równe 2}
C = <−3,7)
Wyznacz ( A i B)−C
12 kwi 21:44
Tadeusz:
... i nawet nie zaczniesz
12 kwi 21:51
ola: zaczęłam najpierw obliczyłam x ze zbioru B i wyszło mi x> 1 i x < −1
potem obliczyłam w zbiorze A x>6 i x mniejsze równe 2 ale nie wiem czy to wtym kierunku
12 kwi 22:08
ola: przepraszam w zbiorze aA x>6 i x <równe 15
w zbiorze B x>1 i x>równe 2 i tu się zacięłam
12 kwi 22:10
ola: przepraszam w zbiorze aA x>6 i x <równe 15
w zbiorze B x>1 i x>równe 2 i tu się zacięłam
12 kwi 22:11