matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
objętość graniastosłupa
orgami:
oblicz objętość graniastosłupa prostego,którego wysokośc ma 10
√
3
, a podstawa jest trójkątem równobocznym o boku 6 cm
12 kwi 20:40
glax:
V=P
p
*H
a
2
√
3
36
√
3
P
p
=
=
=9
√
3
4
4
V=9
√
3
*10
√
3
=270
12 kwi 20:51