matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przesuniecie
xoxi:
Przesuwając wykres funkcji y=x² o dwie jednostki w prawo otrzymujemy wykres funkcji o wzorze: A. y=x² + 2 B. y=x² − 2 C. y=(x+2)² D. y=(x−2)²
12 kwi 20:02
5-latek :
Odp D)
12 kwi 20:37