matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Miejsce zerowe
Amor:
Znajdź miejsce zerowe f(x)=
√
|x|−5
*(x
2
−16)
12 kwi 18:55
Janusz:
|x| −5 = 0 , x
1
= −5, x
2
=5, x
2
−16 = 0 ,(x−4)(x+4)=0, x
3
=−4, x
4
=4.
12 kwi 19:55
ZKS:
Raczej nie za bardzo.
12 kwi 20:05