matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wierzchołkiem danej paraboli jest punkt
Adrian:
Wierzchołkiem paraboli y = 2x
2
− 4x + 1 jest punkt: ?
12 kwi 18:29
Janek191:
y = f(x) = 2 x
2
− 4 x + 1 W = (p, q)
−b
p =
2a
q = f(p)
12 kwi 18:32