Reguła mnożenia
Michał 05: Ile jest wszystkich par(x,y),w których x€A i y€B,jeśli:
a)A={2,4,8,16,32},B{−3,−2,−1,0,1,2,3}
b)zbiór dzielników liczby 24,B zbiór dzielników liczby 100?
Zad2
Ile jest możliwych kodów,w których na początku występują trzy litery,a następnie cztery
cyfry,jeśli wykorzystujemy :
a)litery:A,B, C oraz cyfry:1,2,3,4
b)litery:A,B, C oraz cyfry :1,2,3,4,5,6
Zad 3
Ile jest możliwych kodów jeśli na początku występują dwie litery,a następnie dwie cyfry jeśli
wykorzystujemy :
a)litery:A,B,C,D,E,F,G,H oraz cyfry 1,2,3,4
b)litery:A,B, C,D oraz cyfry:1,2,3,4,5,6
12 kwi 11:20
Jerzy:
2)
a) 33*44
b) 33*64
12 kwi 11:25
Jerzy:
3
a) 82*42
b) 42*62
12 kwi 11:27
5-latek : Jerzy
a x∊A i y∊B to nie jest iloczyn kartezjanski ?
12 kwi 11:29
Janek191:
z.1 a) n = 5*7 = 35
b) D24 = { 1,2,3,4,6,8,12,24 }
D100 = { 1,2,4,5,10,20,25,50,100}
12 kwi 11:32