matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
mike:
Ciąg jest określony wzorem an=(−1)
−n
(−2n
2
+7) . Oblicz jego piąty wyraz.
12 kwi 06:50
Jack:
Masz wzor na a
n
Podataw za n = 5 Wiec a
5
= (−1)
−5
* ...
12 kwi 06:59
mike:
ok, wyszło mi 43
12 kwi 07:05
Jack:
12 kwi 07:08