matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
lsbx
agnieszek:
naszkicuj wykres funkcji a) f(x) = 3
x+2
−4 b) f(x)= (1/3)
x−2
+ 2
11 kwi 22:34
Janek191:
a) Wykres funkcji g(x) = 3
x
przesuwamy o wektor [ − 2, − 4]
11 kwi 22:40
Janek191:
1
b) Wykres funkcji g(x) = (
)
x
przesuwamy o wektor [ 2, 2]
3
11 kwi 22:43