matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pliw
agnieszek:
oblicz 3
3
√
−125
−
3
√
54
− 2
3
√
−250
11 kwi 22:30
Janek191:
.. = 3 *
3
√
(−5)
3
−
3
√
3
3
*2
− 2
3
√
(−5)
3
*2
=
11 kwi 22:33
yht:
=3
3
√
(−5)
3
−
3
√
27*2
−2
3
√
−125*2
= 3*(−5) −
3
√
3
3
*2
−2
3
√
(−5)
3
*2
= −15−3
3
√
2
−2*(−5)
3
√
2
= −15−3
3
√
2
+10
3
√
2
= −15+7
3
√
2
11 kwi 22:35