funkcja, naszkicuj wykres
Paula : Naszkicuj wykres funkcji :
11 kwi 22:08
5-latek : Wedlug mnie zly wzor
Podsatwa musi być >0
11 kwi 22:12
Paula : w poleceniu mam minusa.....
11 kwi 22:15
Janek191:
| | 1 | |
f(x) = − ( |
| )3 − x − 2 = − 2x −3 − 2 |
| | 2 | |
Rysujemy wykres funkcji
g(x) = − 2
x i przesuwamy ją o wektor [ 3 , − 2]
11 kwi 22:17
5-latek : T w takim razie musie się ktoś bardziej doświadczony wypowiedziec na ten temat
11 kwi 22:17
piotr: podstawa 1/2>0
11 kwi 22:17
Janek191:
Jest ok

Najpierw potęgujemy, a potem zmieniamy znak na przeciwny
11 kwi 22:18
Paula : czyli juz wszystko zostało wykonane?
11 kwi 22:21
piotr: 5−latek mówi jak pięciolatek
11 kwi 22:21
5-latek : a>0 bo jest w nawiasie ?
11 kwi 22:21
Janek191:
Tak
11 kwi 22:22
Paula : dziękuję, mi.lego wieczoru życzę
11 kwi 22:25
5-latek : Piotr
Dlatego tez Pani przedszkolanka nie chce mnie przepuscic do zerówki
11 kwi 22:25