matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Miara kąta wynosi?
Mateo97:
Jesli α jest kątem ostrym i 4sinα−
√
12
=0 to miara kątaα wynosi
11 kwi 21:53
ICSP:
π
α =
3
11 kwi 21:54
Janek191:
4 sin α =
√
12
= 2
√
3
√
3
π
sin α =
⇒ α = 60
o
=
2
3
11 kwi 22:07