11 kwi 20:59
kochanus_niepospolitus:
1) znasz długości krawędzi więc wystarczy wartości sprowadzić do tych samych jednostek i
podstawić do wzoru
11 kwi 21:00
kochanus_niepospolitus:
3) r=3 i h = 6 ... podstawiasz do wzoru na Pb
11 kwi 21:00
kochanus_niepospolitus:
5) wysokość równa krawędzi podstawy
więc a=h=9dm ... podstawiasz do wzoru
11 kwi 21:01
kochanus_niepospolitus:
6) Jaki jest wzór na V sześcianu? A jaki jest wzór na Pc sześcianu?
V = Pc <−−− wyznacz z tego 'a'
11 kwi 21:02
kochanus_niepospolitus:
7) Jaki jest wzór na Pc kuli ? Pc = 36π −−− wyznacz z tego r
11 kwi 21:03
kochanus_niepospolitus:
Na razie zrób te zadania ... pokaż swoje obliczenia i wyniki, wtedy przejdziemy do dwóch
ostatnich zadań
11 kwi 21:03
Jack:

9.
x = a
√2
y = a
√3
11 kwi 21:04