Oblicz pole powierzchni całkowitej.
Adriaan: Siemka, potrzebuję czyjejś pomocy kto dobrze rozumie matme ja z matmy jestem ciemną masą a mam
jutro poprawke i beda te zadania mógłby ktoś mi je rozwiązać? błagam

1.
Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość graniastosłupa prawidłowego czworokątnego o
obwodzie podstawy 30cm i wysokości 15cm.
2.
Oblicz pole powierzchni całkowitej ostrosłupa prawidłowego trójkątnego o krawędzi podstawy
długości 24cm i wysokości ściany bocznej równej 15cm.
3.
Krawędź podstawy ostrosłupa prawidłowego trójkątnego ma długość 8cm. Wysokość tego ostrosłupa
jest równa wysokości jego podstawy. Oblicz objętość tej bryły.
4.
Podstawą walca o objętości 405πcm
3 jest koło o promieniu 9cm. Oblicz pole powierzchni
całkowitej tego walca.
11 kwi 20:53
Janek191:
z.1
L = 4 a = 30 cm / : 4 ⇒ a = 7,5 cm
h = 15 cm
Pc = 2 Pp + Pb = 2 a2 + L*h =
V = Pp*h =
11 kwi 21:02
andy: 1)a=30:4=7,5 h=15
V=a2•h
P=2•a2+4a•h
3)a=8 h=H=a•√3:2=4•√3
V=a2√3:2•H
2)a=24 h=15
P=a2√3+3•a•h
4)V=405Π=Πr2•H r=9
H=5
P=2Πr2+2Πr•H
11 kwi 21:34
Eta:
Janek i
andy za Ciebie zdadzą
11 kwi 21:35
kochanus_niepospolitus:
jutro pójdą na poprawkę i za Ciebie nawet to napiszę
11 kwi 21:42
Adriaan: gotowca dam
11 kwi 22:00
kochanus_niepospolitus:
i z czego się cieszysz?
A później (w dorosłym życiu) zaciągniesz kredyt na 30 lat we frankach i będzie po 3 latach
ryczał, że odsetki wysokie się nagle zrobiły.
Albo, że bank mówił że lokata (3 miesięczna) jest na 5%, a tu 5% nie dali po tych 3 miesiącach.
11 kwi 22:02
Adriaan: a mógłby ktos to rozwiązać? XD
11 kwi 22:03
Adriaan: dziecko błagam Cie matma mi nie potrzebna do nieczego, mam zdac z tego czegos.
11 kwi 22:05
Adriaan: mam od tego ludzi, luzzik
11 kwi 22:05
Adriaan: a dwa to nie potrzebuje zaciągać kredytów
11 kwi 22:07
kochanus_niepospolitus:
tia ... masz od tego ludzi ... ehhh
11 kwi 22:07
kochanus_niepospolitus:
liczyć pieniędzy pewnie także nie potrzebujesz

Bo w końcu po co komu umiejętność liczenia
(matma)
11 kwi 22:07
Adriaan: jest inaczej niz Ci sie wydaje

dobra nie bede dyskutował przez internet

miłego wieczoru
11 kwi 22:08
Adriaan: aaa no nie potrzebuje
11 kwi 22:08