matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
jola:
Funkcja f przyporzadkowuje kazdej liczbie naturalnej reszte z dzielenia tej liczby przez 6. oblicz f (3) /f (10)
11 kwi 20:29
ICSP:
f(3) = 3 f(10) = f(10 − 6) = f(4) = 4 f(3)/f(10) = 3/4 = 0,75
11 kwi 20:30