matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podaj wartość wyrażenia
qqq:
tg1° * tg45° * tg89°=
11 kwi 20:22
ICSP:
1
11 kwi 20:22
Janek191:
tg 89
o
= tg ( 90
o
− 1
o
) = ctg 1
o
tg 1
o
* tg 45
o
* ctg1
o
= 1 tg α * ctg α = 1
11 kwi 20:27