uzasadnij
Alka : uzasadnij ze liczba 4(sin30−cos30)2+6tg30 jest całkowita
11 kwi 20:17
5-latek : W czym problem ?
11 kwi 20:23
Janek191:
4*(sin 30
o − cos 30
o)
2 + 6 tg 30
o =
= 4*( sin
2 30
o − 2 sin 30
o*cos 30
o + cos
2 30
o)+ 6 tg 30
o =
| | √3 | | √3 | |
= 4*( 1 − sin 60o) + 6* |
| = 4 − 4* |
| + 2√3 = 4 − 2√3 + 2√3 = 4 |
| | 3 | | 2 | |
11 kwi 20:24
5-latek : Witaj

Bez przesady . Jeśli jej się nawet nie cchcialo zobaczyć do tablc ile wynosi np. sin30 to o
czym my mówimy ?
11 kwi 20:27
Janek191:
Niektóre Ale są leniwe
11 kwi 20:32
5-latek : To należy zmusic je do wysiłku a nie dawac gotowe rozwiązanie .
11 kwi 20:34