matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
ziom:
Ile wynosi wartosc iloczynu sin 22,30* i cos 22,30*
2 sty 18:32
Edek:
√
2
sin22,30
o
*cos22,30
o
=
1
2
*sin45
o
=
1
2
*
√
2
2
=
4
2 sty 18:53
Edek:
skorzystałem z własności sin2α=2sinαcosα
2 sty 18:54
ziom:
dzieki edzio
2 sty 20:03